December 17, 2012

Vacanta in Sicilia pentru seniori

Este plina de viata, este somnoroasa, este luxurianta, este stancoasa. Sicilia este o insula a contrastelor, iar istoria sa este una dintre cele mai fascinante din lume.
Doar cateva mile separa Sicilia de continent, dar acest creuzet de istorie si patrimoniu ar putea fi foarte bine situat in alta parte a lumii. Da, este in chintesenta italiana, dar de-a lungul timpului, intreaga insula sau parti din aceasta, au fost conduse de greci, cartaginezi, romani, vandali, goti, bizantini, arabi sau normanzi. Fiecare si-a lasat amprenta pe arhitectura, atitudinea si stilul de viata al sicilienilor, pentru a crea un minunat mozaic de cultura si obiceiuri. Lista de civilizatii a caror casa a fost Sicilia este impresionant de diversa si fiecare dintre acestea a lasat in urma cate un pic de ea insasi. Fie ca este vorba de arhitectura uimitoare, de dialectul sicilian distinct sau de influentele in gastronomia locala, Sicilia a preluat cate ceva de la toti vizitatorii sai si a creat o cultura care este cu mandrie diferita de restul Italiei.
In statiunile de pe coasta atmosfera este animata, in timp ce doar la cativa kilometri in interiorul insulei gasim o atmosfera rurala, idilica si atemporala cu livezi de portocali, sate cu un singur cal si siesta care pare sa tina mare parte din zi. Calatoriti putin mai departe si veti fi surprins din nou cand veti descoperi un magnific templu grec, o impunatoare biserica normanda sau un orasel baroc cu palazzi elegante de culoarea mierii. Sa nu uitam cea mai importanta atractie de pe insula: vulcanul Etna, care domina orasul Catania si statiunea Taormina. Linistit la exterior, dar plin de viata in interior, Etna este un simbol al modului de viata sicilian.

Excursii care pot fi facute pe timpul sejurului TURUL ORASULUI TAORMINA (jumatate de zi, max 3 ore)

Renumita statiune-oras Taormina este situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Orasul a fost construit pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului impreuna cu ghidul local. Cel mai renumit obiectiv turistic este teatrul grec care dateaza din secolul al III-lea î.Hr (intrare optionala, contra cost).

Iata cateva variante de cazare:

I. Cazare la HOTELSAN VINCENZO 4*
Hotelul este situat in Letojanni – zona TAORMINA
Pagina web: www.hotelsanvincenzo.it
Localizare: in statiunea Letojanni, la doar cativa km de renumita statiune Taormina, langa malul marii, la 60 km de aeroportul Catania. Caracteristici hotel: deschis in 2006, 42 camere, restaurant, bar. Camerele standard sunt echipate cu: baie cu dus sau cada, telefon, TV satelit, uscator de par, frigider, seif (cu plata).

II. Cazare la HOTEL 4* DIN LANTUL PARCHOTELS (Complexul hotelier Antares 4* sau Hotel Caesar Palace 4* sau Hotel Ariston 4*). Nominalizarea hotelului se face cu 5 pana la 3 zile inainte de data plecarii.
Pagina web: www.parchotels.it

Complex Antares 4*
Localizare: complexul hotelier este situat in statiunea Letojanni, la aprox. 60 km distanta de aeroportul Catania si la 6 km distanta de statiunea Taormina. Hotelul este situat intr-o zona inalta, ceea ce confera avantajul unei frumoase vederi panoramice spre golful Taormina. Caracteristici hotel: bar, restaurant principal, piscina in aer liber, piscina acoperita (cu plata), camera de bagaje, incalzire. Camerele sunt echipate cu: baie cu dus sau cada, uscator de par, telefon, TV satelit, minibar, seif (cu plata).
Hotel Caesar Palace 4*
Localizare: in statiunea Giardini Naxos, la aprox. 60 km distanta de aeroportul Catania si la 7 km distanta de statiunea Taormina.
Caracteristici hotel: bar, restaurant principal, piscina in aer liber, camera de bagaje.
Camerele sunt echipate cu: baie cu dus sau cada, uscator de par, telefon, TV satelit, minibar, seif (cu plata).

Exista o serie de oferte pentru aceasta destinatie special gandite pentru SENIORI (persoane cu varsta peste 55 de ani).

Alte excursii optionale in Sicilia:

1. VULCANUL ETNA & CHEILE ALCANTARA (Marti si Sambata): 40 Euro/ persoana
Vizitam mai intai Cheile Alcantara dupa care vom face o scurta oprire in orasul medieval Randazzo. Plecare spre Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. Drumul spre Vulcan va fi parcurs cu autocarul, trecand pe langa culturi cu vita de vie, livezi de citrice, paduri de castani si peisaje bizare create de lava, pana la altitudinea de 1900 m. Oprire pentru aprox 3 ore la altitudinea de 1900 m. Optional (contra cost) se poate face ascensiunea pana la 2900 m).

2. PALERMO & CEFALU (Miercuri): 55 Euro/ persoana
Palermo este capitala culturala, economica si turistica a Siciliei, un oras bogat in istorie, arta si cultura. In Palermo vom face un tur de oras panoramic pe parcursul caruia vom admira cele mai importante atractii turistice: Biserica Martorana, Catedrala, Piata Quattro Canti, Piazza Bellini, Piazza Pretoria si piata locala „Il Capo”. Dupa amiaza se viziteaza Cefalu, oras medieval si statiune turistica situata pe coasta de nord a insulei, unde se afla o frumoasa catedrala in stil normand.

3. SIRACUSA (Joi): 45 Euro/ persoana
La Siracusa se afla ruinele celei mai importante colonii grecesti din vestul Mediteranei; in parcul arheologic de la Siracusa se afla un teatru grecesc, ruinele teatrului roman si carierele de piatra. In continuare se viziteaza centrul vechi al orasului Siracusa situat pe insula Ortigia; aici se afla ruinele templului lui Apollo, fantana Arethusa si catedrala. Optional, vizita la baile evreiesti.

4. AGRIGENTO (Vineri): 50 Euro/ persoana
Agrigento a fost in trecut o parte importanta a coloniei grecesti Magna Graecia si se numea Akragas. In prezent, Agrigento este renumit pentru valea templelor care dateaza din secolele VI-V i.Hr. Cel mai bine pastrat dintre temple este templul Concordia, un exemplu al arhitecturii dorice.

Daca alegeti aceasta destinatie pentru o vacanta sunt multe locuri de vizitat astfel ca nu o sa va plictisiti.