April 15, 2013

Top 4 situri de patrimoniu mondial de vazut anul acesta

Sunt atat de multe locuri frumoase in lume, incat uneori iti vine sa dai orice pentru a ajunge, macar o data in viata, in preajma lor. Tocmai datorita faptului ca aceste locuri sunt de o frumusete rara, au devenit situri de patrimoniu mondial si sunt conservate ca parte a mostenirii culturale si naturale pentru generatiile viitoare. Retine aceste 4 situri de patrimoniu mondial si propune-ti sa le vizitezi anul acesta.

1.Angkor Wat, Cambodgia

Construit in secolul al XII-lea, Angkor Wat este unul dintre cele mai impozante temple hinduse din Cambodgia, dedicate zeului Vishnu. Arhitectura in stil Khmer si felul in care s-a conservat intreaga constructie de-a lungul timpului au transformat Angkor Wat intr-un simbol al Cambodgiei, care apare inclusiv pe drapelul national. Angkor Wat a devenit un sit de patrimoniu mondial si este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii, vizitat anual de milioane de turisti dornici de o intoarcere in timp cu cateva sute de ani.

2.Bagan, Myanmar

Chiar daca nu a intrat oficial pe lista siturilor de patrimoniu mondial UNESCO, orasul antic Bagan merita cu siguranta acest titlu. Situat in Myanmar si construit intre secolele al XI-lea si al XIII-lea, orasul Bagan cuprindea peste 10.000 de temple budiste, pagode si manastiri. Astazi, au mai ramas 2200 de temple, pe care autoritatile se straduiesc sa le conserve pentru generatiile viitoare, atat datorita arhitecturii deosebite, cat si filei de istorie pe care o ascund dincolo de zidurile de piatra.

3.Acropole, Grecia

Supranumit “Stanca Sfanta”, dealul Acropole din Atena, Grecia, este unul dintre cele mai importante situri de patrimoniu mondial. Construita in secolul al V-lea i.Hr, Acropola din Atena a fost dedicata zeitei Atena, iar astazi ruinele sale atrag milioane de turisti dornici sa vada un monument de o incarcatura istorica si culturala inegalabila.

Sursa: acasa.ro