November 14, 2012

Slujbe de Paste in hotelurile de la mare. Afla reactia Patriarhiei

ANAT intentioneaza sa organizeze slujbe cu preoti de Paste in hotelurile de la mare, initiativa pe care Patriarhia o considera o dovada de lipsa de respect fata de Biserica.

Slujbe de Paste in hotelurile de la mare. Afla reactia Patriarhiei

“Despre serviciul de slujba de Paste, care va fi oferit pe plaja, in general Arhiepiscopia Tomisului a facut acest lucru in general pe plaja, nu neaparat la un hotel. Insa initiem deja discutii pentru a se oficia aceste serviciu si in anumite hoteluri”, a afirmat intr-o conferinta Corina Martin, presedintele ANAT.

Ea nu a putut mentiona numarul hotelurilor de pe litoral care vor organiza slujbe religioase si nici cine va remunera preotii, scrie Mediafax.

“Vom vedea exact gradul de ocupare, in functie de ceea ce vom vinde si de numarul de turisti dintr-un hotel. Nu stim cine ii plateste, dar nu ANAT, pentru ca nu este societate comerciala. Vor fi discutii si vom vedea ce presupune acest lucru din partea fiecarei parti”, a afirmat Martin.

Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, respinge demersul si spune ca initiativa dovedeste “degringolada personala” in care se afla sefa ANAT.

citeste mai multe aici