July 4, 2013

Proprietarul unei agenţii de turism din India: Bulgaria şi Ungaria se promovează agresiv în India, România deloc.

Ravi Gusain, managing director al agentiei de turism Mast Holiday din India, care trimite cateva mii de indieni anual in vacante in strainatate, spune ca nimeni din India nu stie de Romania ca destinatie de vacante.

El este unul dintre strainii invitati de Ministerul Turismului in vizita de documentare prin Romania, care are loc in perioada 3-7 iulie si include deplasare in Delta Dunarii, Sinaia, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Turda.   Ministerul, condus de  Maria Grapini, a alocat circa 450.000 de lei (100.000 de euro) –fonduri europene si de la bugetul de stat-pentru organizarea primei conferinte internationale din turism si a unei vizite de documentare pentru jurnalisti straini si romani, ambasadori si oficiali de la Organizatia Mondiala a Turismului. Evenimentul a fost organizat in contextul in care Romania detine presedentia consiliului executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului din toamna anului trecut, pe o perioada de an.

“6-7 milioane de indieni merg anual in vacanta in Europa, in Anglia, Franta, Cehia, Elvetia, Austria.  In medie, un indian lasa 2.000 de dolari pe o vacanta de o saptamana in Europa. Bulgaria a inceput sa se promoveze agresiv printr-un oficiu de turism, la fel si Ungaria. Romania nu se promoveaza. Guvernul ar trebui sa fie proactiv daca vrea sa promoveze Romania in strainatate”, a spus el.

citeste mai multe aici