February 6, 2013

Peisaje nepamantene de pe Terra (Galerie foto)

Dovada suprema ca Mama Natura are o imaginatie debordanta o reprezinta cateva locuri unice din lume, in completa neconcordanta cu restul peisajelor. Dealurile de ciocolata din Filipine, Portile Iadului din Turkmenistan, Padurile de pietre din China, Raul Tinto din Spania sau Vulcanul Dallol din Etiopia sunt numai cateva exemple in acest sens.

Dealurile de ciocolata din Filipine sunt, asa dupa cum arata si numele, niste coline perfect rotunjite, 1.770 la numar, colorate intocmai ca desertul favorit in intreaga lume. Se afla in Bohol si originea lor inca isca controverse printre geologi, relateazaTopTenz.

Formatiunile ciudate acopera o suprafata de 50 de kilometri patrati si constituie un parc national in Filipine, alaturi de vulcanul Taal, cel mai mic vulcan activ din lume.

Dealuri ciocolata Filipine

Bolovanii Moeraki, din Noua Zeelanda, desi in definitiv niste pietre, ce-i drept imense si perfect rotunde, sunt celebri. Oameni din toate partile globului vin sa-i vada pe plaja Koekohe. Potrivit geologilor, aceste roci de calcit s-au format in urma cu 65 de milioane de ani, pe fundul marii, perioada care coincide cu un moment de extinctie din istoria Pamantului, cand si dinozaurii au disparut.

bolovani Moeraki

Se estimeaza ca Turkmenistanul este pe locul cinci in lume in ceea ce priveste rezervele de gaz natural. Locul din imagine, poreclit pe buna dreptate Portile Iadului din Turkmenistan, arde inca din 1971. Flacarile acopera o suprafata de aproape 4.000 de kilometri patrati. Este al doilea cel mai mare depozit de gaze naturale, intrecut doar de South Pars din Iran.

Porti iad Turkeminstan

Enigmaticul desert Pinnacles, din Parcul National Nambung, din Australia, consta in mii de piloni din calcar ce se ridica din nisip. Unele formatiuni ajung si pana la 4 metri inaltime.

De altfel, Australia este renumita pentru formatiunile sale ciudate din piatra. Kata Tjuta, Uluru (cel mai mare monolit), Cei 12 apostoli sunt doar cateva exemple in acest sens.

Desertul Pinnacles Australia

Padurile de pietre din China acopera o regiune de 500.000 de kilometri patrati, aflandu-se in provinciile Guangxi, Yunnan si Guizhou.

Padurea de pietre Naigu din Shilin, provincia Yunnan, este protejata de UNESCO din 2007, fiind cea mai spectaculoasa dintre acestea. Regiunea e renumita pentru diversitatea formelor rocilor si culorile acestora.

padure pietre China

Principala atractie din regiunea Cappadocia din Turcia este Parcul National Goreme, unde vantul a facut adevarate minuni, sculptand pietrele dupa propria viziune.

citeste mai multe aici