April 17, 2014

Hai sa vorbim despre calatorii! Destinatia verii: Kusadasi!

Turcia este o ţară pe care o vizitezi cu plăcere ori de câte ori ai ocazia sau iţi faci ocazia. E minunat cum turcii ştiu să facă bani din turism şi cum ştiu să-şi valorifice la rang de obiectiv turistic internaţional tot ce au. E uimitor cum toate aceste monumente istorice atrag anual zeci de mii de turişti şi aceasta datorită originalităţii arhitecturii dar şi a vechimii lor.

Localnicii sunt deja foarte obişnuiţi cu turiştii, mulţi vorbesc engleză şi alte limbi uzuale şi sunt deschişi să vă ajute la orice aveţi nevoie, iar mai presus de atât sunt comercianţii din bazar, cu care astfel vă este mai uşor să negociaţi. Plimbându-vă printre munţii de condimente şi mirodenii, nu puteţi să nu vă opriţi pentru a gusta din dulciurile cu specific turcesc  (Turkish delight) care vă lasă gura apă.

Referitor la istoria lor, unii admit faptul că Turcia provine din Imperiul Otoman în timp ce altora nu le place ideea că ei sunt urmaşii acestui imperiu şi drept urmare, nici nu recunosc acest lucru.

Turcii poartă un respect deosebit drapelului lor, pe care îl țin ancorat pe case, în balcoane, în maşini, pe tricouri şi chiar în vârful unui munte. Acest lucru nu poate decât să arate faptul că turcii sunt mândri de naționalitatea lor. Culoarea roşie a steagului reprezintă sângele iar luna reprezintă imaginea câmpului de luptă după războiul lor de independenţă.

8

Turismul a început să devină a doua ocupaţie a localnicilor. Satele şi oraşele din zonă profită din plin de creşterea acestui domeniu şi foarte multă lume lucrează în această industrie.

17

Multe case s-au transformat în pensiuni şi se construiesc continuu hoteluri. Nu lipseşte nici meşteşugul olăritului sau producţia de îmbrăcăminte din piele, motiv cu care turcii se mândresc deasemenea. Puteţi vizita ateliere unde, după o prezentare şi servirea unui ceai de bun venit se poate intra în magazinul de prezentare şi să achiziţionaţi la preţuri negociabile diferite articole.

15

Nu cumpărati ceva fără să negociaţi cu vânzătorul. Turcii consideră impoliteţe lipsa negocierii dintre vânzător şi client, de aceea înainte de a pleca la cumpărături, pregătiţi-vă să negociaţi “la sânge”. De aceea ar trebui să oferiţi jumătate sau puţin peste jumătate din preţul afişat şi să nu lăsaţi prea mult de la voi la capitolul preţ. În plus, nu este bine ca vânzătorul să ştie câţi bani aveţi în buzunar, pentru că va face în aşa fel încât să rămâneţi fără ei.

Cât despre Kusadasi, staţiunea situată pe coasta de vest a Turciei la 90 km sud de Izmir, este renumită ca unul dintre cele mai atractive oraşe de la Marea Egee.

5

6
Kusadasi are un climat plăcut, cu veri fierbinţi, oferind un sezon turistic foarte lung. Numeroasele plaje cu nisip fin, cu apele calde şi limpezi, oferă o atmosferă liniştită şi permit o mare varietate de activităţi legate de apă şi plajă. Palm Beach este fară îndoială cea mai cunoscută dintre toate atât datorită poziţiei sale centrale, cât şi pentru simplu fapt că este foarte aproape de principalul port. Ladies Beach, o superbă întindere de nisip, oferă numeroase avantaje. Long Beach este, după cum sugerează şi numele, una dintre cele mai lungi plaje cu deschidere la Marea Egee şi chiar din întreaga ţară. Distanţa de aproximativ 20 km îţi va asigura spaţiul de care ai nevoie pentru a petrecere câteva zile relaxante la soare. Kustur Beach urmează în top datorită apelor cristaline şi ţărmului fascinant.

7

Cum apune soarele, cafenele şi restaurante aflate pe aleea cu palmieri devin neîncăpătoare. Puteţi admira în zona “Marina” sosirile şi plecările iahturilor şi navelor în compania unei vederi panoramice a apusului de soare şi a unei băuturi înainte de cină. Dansul şi distracţia la un bar plin de viaţă sau o discotecă deschisă până în zori, poate termina o zi ideală în Kusadasi.

Cel mai rapid mod de a vă deplasa în Kusadasi este prin intermediul microbuzului (dolmus). Principala staţie se află în centrul staţiunii, iar de aici puteţi ajunge în ce direcţie doriţi: hoteluri, plajă sau în staţiunile din apropiere.

Pe lângă zilele cu soare şi stat la plajă, Kusadasi prin poziţionarea lui ofere posibilitatea vizitării unor obiective turistice cu renume sau chiar sub tutela UNESCO.

Pamukkale este un loc pe care ar trebui să-l vedeţi mai degrabă decât să citiţi despre el. Situat în apropierea oraşului antic grecesc Hierapolis, “castelul de bumbac” este format din numeroase terase de travertin, care formează o mulţime de bazine mici, care au fost folosite încă de pe vremea imperiilor greceşti şi romane. Această capodoperă unică geologică a fost formată cu mai mult de 14 000 de ani. Dacă mergeţi în Turcia, şi nu vizitaţi Pamukkale, o să vă pară rău!

11

13

 

Piscina Cleopatrei cu apa foarte curată lasă să se vadă vestigiile unei vremi de mult apuse – bucăţi de coloane romane de marmură, rămase haotic pe fundul apei.

9

10

Vizitarea Casei Fecioarei Maria este una din cele mai impresionante excursii în sens spiritual. Experţii în religie au suficiente dovezi care să ateste faptul că ea a locuit în Efes, chiar dacă nu se cunosc exact toate amănuntele.

4

Locul legendar unde s-au întâmplat evenimentele din razboiul troian, nu trebuie ratat de asemenea, oraşul antic Troia, ruinele cetăţii şi un cal troian mare vă vor capta atenţia. Oraşul a fost distrus de mai multe ori şi reconstruit din nou.

14

Oraşul Antic Efes  este o atracţie turistică cu însemnătate în Turcia şi în lumea întreaga, fiind depăsit doar de Pompei. Efes este considerat a fi unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume.
Vizitarea sitului arheologic poate dura o zi întreagă cu: vizitarea pe strada Portului, Marele Teatru cu vechiile ateliere şi hanuri, fântâni şi artere de canalizare, bordelul şi biblioteca lui Celsius.

1

2

În afara marilor frumuseţi istorice ce înconjoară Kusadasi-ul, oraşul păstrează în centrul său exemple excelente ale moscheelor otomane şi turceşti: Moscheea Fortăreaţă, Moscheea Hanim, Moscheea Haji Ibrahim, Moscheea Turkmen, Moscheea Camiatik.

Dacă nu ţi-ai achizitionat încă vacanţa pentru această vară, recomandarea noastră este Turcia, respectiv Kusadasi, iar Alis Holidays îţi stă la dispoziţie pentru aţi găsi vacanţa perfectă!

Din vara aveti posibilitatea de a pleca cu chartere autocar saptamanal spre Kusadasi, sejur combinat cu o noapte in Istanbul, cu ocazia de a vizita vestitul si grandiosul oras de pe doua continente.