June 2, 2016

Grecia ocupă primul loc ca destinație de vacanță în topul românilor!

Procentul românilor care și-au achiziționat bilete early booking în primele 3 luni din 2016 a crescut cu aproximativ 30%, comparativ cu aceeași perioadă în 2015, afirmă reprezentanții Filadelfia Turism, agenția de turism cu peste 30 de puncte de lucru în România, care oferă o gama completă de servicii turistice. Pentru această vară, românii preferă atât zona continentală a Greciei, cât și cea insulară: ”În top a rămas Grecia, însă am simțit o creștere pentru destinația Bulgaria și vacanțele interne.”

 Greece, Thassos - September 19: Beautiful Pefkari beach near Potos, tourists enjoying a nice summer day at the beach in Thassos on September 19, 2013 in Thassos, Greece

B.R.: Care este cheia succesului, când vorbim de Filadelfia Turism?

Ne pasă de client, ne place să îi cunoaștem pe fiecare în parte și să le oferim vacanța perfectă în funcție de nevoile fiecăruia.

B.R.: Filadelfia Turism promovează foarte mult Grecia. Care  sunt zonele turistice cele mai apreciate în această vară de către români?

Românii preferă atât zona continentală a Greciei, dar și cea insulară. În continuare ni s-a cerut la fel de mult Riviera Olimpului, cât si Halkidiki, iar în ceea ce priveste partea insulară preferințele sunt variate: Thassos, Corfu, Creta, Zakynthos, Rodos, Skiathos, dar și altele.

B.R.: Din experiența voastră profesională, care sunt primele 3 lucruri la care se gândesc românii când aleg o vacanță?
Tendința a tot mai multor români este sa aleagă o agenție pe care se poate baza, să aibă încredere că vor primi exact pentru ceea ce au plătit. Așadar considerăm că primele 3 lucruri la care se gândesc românii când aleg o vacanță sunt:
– să aleagă un partener de servicii turistice de încredere,
– să primească exact ceea ce își doresc de la vacanța visată,
– să primească servicii de calitate la prețuri cât mai mici.

B.R.: Ce destinații exotice recomandați pentru vara anului 2016, luând în calcul raportul calitate-preț?

Una dintre cele mai accesibile destinații exotice este R.Dominicană. De asemenea, Mexic, Thailanda, Bali sunt la mare căutare. Însă și destinațiile precum: Maldive, Seychelles, Mauritius, Sri Lanka, Madagascar trebuie luate în considerare.

B.R.: Care sunt cele mai vândute destinaţii ale Filadelfia Turism în această perioadă? 

Destinațiile unde te poți bucura de mare/ plajă. În top a rămas Grecia, însă am simțit o creștere pentru destinația Bulgaria și vacanțele interne. În ciuda evenimentelor din acest an care s-au petrecut în Turcia, există cerere mare și noi încercăm să lămurim turiștii nostri că zonele turistice sunt sigure. Totodată, Spania este o destinație foarte cerută, dar și destinatiile exotice.

banner_849x250

B.R.: Cu cât a crescut procentul celor care și-au achiziționat bilete early booking in primele 3 luni din 2016 comparativ cu aceeași perioada în 2015?
Aproximativ 30%.

B.R.: Care este pachetul standard pentru ofertele turistice din România și ce zone recomandați?
Pachetul standard în principiu este achiziționarea doar de cazare și variază de la sejururi de 3,5,7 nopți sau mai multe. Românii aleg să meargă cu mașina proprie până la destinație. Un pachet de 5nopți de cazare cu mic-dejun la un hotel de 3 * poate începe de la 383 lei/pers. Bineînțeles,  oferta este foarte variată, litoralul românesc s-a îmbunătățit cu fiecare an în ceea ce privește oferta de cazare și avem variante și pentru clienții care au copil și optează pentru hoteluri cu all inclusive și multe facilități pentru copii, dar și pentru clienții pretențioși care doresc servicii superioare de cazare.
Pentru vară în top sunt toate stațiunile de pe litoral, iar in funcție de ce vrea să facă clientul alege și stațiunea, spre exemplu, Mamaia este aleasă pentru distractie, Jupiter, Neptun, EforieSud/Nord pentru o vacanță de relaxare.