February 12, 2013

Cum reuşeşte staţiunea Courchevel, „perla“ Alpilor francezi, să vândă cu 35.000 € o noapte de cazare turiştilor arabi, brazilieni sau ruşi

Cu 150 de kilometri de pârtie, cât are aproape tot domeniul schiabil din România, staţiunea franceză Courchevel, numită şi Saint Tropez al Alpilor, atrage în sezonul de iarnă cei mai bogaţi oameni din lume, care plătesc şi 35.000 de euro pe o noapte de cazare într-un hotel de lux. Luxul i-a atras aici pe omul de afaceri rus Roman Abramovici, prinţul William şi Kate Middleton, soţii Beckham, designerul italian Giorgio Armani, dar şi pe cântăreaţa Anna Lesko, omul de afaceri George Copos sau politicianul Marian Vanghelie. 

“Până acum hotelul a fost ocu­pat aproape în între­gi­me de turişti brazilieni, ruşi, dar nu numai. Rezer­vări de la români nu am avut până acum, dar cu sigu­ran­ţă vom avea. Am fost în Bucureşti în scop de busi­ness şi voi reveni”, a spus Ju­lien Strozyk, un repre­zen­tant al hotelului de cinci ste­le La Sivoliere din Courchevel 1.850, care ope­rează 35 de camere şi apartamente şi un centru spa.

O cameră pentru două persoane se re­zer­vă cu 890 de euro pe noapte, în timp ce un apar­tament pentru şase persoane se închi­ria­ză cu 4.430 de euro pe noapte, iar unul duplex cu patru camere (o capacitate de opt per­soa­ne) cu 6.740 de euro. Pentru clienţii cu bugete ri­dicate se pune la dispoziţie chiar şi un bucă­tar privat pentru 500 de euro. Mai mult, hote­lul oferă şi spaţiu pentru câini şi chiar un me­niu la alegere contra tarifului de 35 de euro.

Clienţi cu elicoptere private plătesc şi 15.000 de euro pentru câteva ore într-un apartament de lux

“Am avut ca oaspeţi nişte arabi care au venit cu elicopterul şi au închiriat aparta­men­tul de 15.000 euro pe noapte doar pen­tru a petrece o după-masă la schi, nici măcar nu au rămas peste noapte în apartament”, spu­ne Amelina Charrier, asistenta direc­to­ru­lui hotelului de cinci stele Les Suites de la Poti­niere, cu 14 apartamente şi 34 de ca­me­re. Cel mai scump, cel care se închiriază cu 15.000 de euro pe noapte, are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi, 4 dormitoare, 4 băi, o terasă, un living cu şemineu, o bucătărie.

citeste mai multe aici