February 6, 2013

Cele mai periculoase 10 trasee si poduri pietonale (Galerie foto)

Amatorii de senzatii tari sunt mereu in cautarea celor mai spectaculoase, dar si periculoase trasee din lume.

Pentru ei, clasamentul realizat de TopTenz.net va fi cu siguranta o buna ocazie pentru a-si planifica urmatoarea vacanta.

Pasionat de drumetii sau nu, vei fi si tu incantat de urmatoarele trasee si poduri pedestre pe care se incumeta doar cei mai curajosi.

Podul Trift, Elvetia

Podul Trift, Elvetia

Acesta este considerat cel mai lung pod pietonal suspendat, cu o lungime de 169 metri, fiind situat la o inaltime de 100 de metri. Podul este traversat de aproximativ 20.000 de turisti pe an, care merg sa viziteze ghetarul Trift. In conditii vitrege, podul se poate balansa, asa ca, pentru a-l traversa, ai nevoie de echipament special.

Poarta Raiului si Traseul din sticla, China

Cele mai periculoase 10 trasee si poduri pietonale (Galerie foto)

Poarta Raiului sau Heaven’s Gate reprezinta o cupola formata in mod natural, aflata la o altitudine de 1.500 metri, in Parcul Tianmen din China. Pentru a ajunge in varf trebuie sa parcurgi 999 de trepte.

Traseul din sticla sau Glas Skywalk Trail ii atrage doar pe cei mai curajosi, find o carare lunga de 21 de metri si lata de aproape 1 metru, facuta aproape numai din sticla la o latitudine de peste 1.430 de metri. Turistii primesc un material special cu care sa-si infasoare incaltamintea, dorindu-se astfel protejarea sticlei si evitarea alunecarii.

Scarile Ha’iku, Hawaii

Scarile Haiku, Hawaii

Cele 3.922 de scari metalice au fost construite in 1943 pentru a facilita instalarea cablurilor de antena. Varful acestora atinge inaltimea de 853 de metri, dar in prezent scara nu este deschisa publicului larg din cauza problemelor ce tin de siguranta. Cu toate astea, in ciuda avertismentelor autoritatilor, multi turisti parcurg acest traseu noaptea.

Yosemite, USA

Yosemite''s Half Dome, USA

Domul din Valea Yosemite se ridica la 2.696 metri deasupra nivelului marii, fiind considerat in trecut inaccesibil. Cu toate astea, multi excursionisti aleg sa parcurga traseul extrem de periculos. Ultimii 100 de metri verticali sunt cei mai periculosi, fiind parcursi cu ajutorul a doua cabluri de metal. Tocmai pe aceasta portiune au avut loc foarte multe accidente.

Keshwa Chaca, Peru

Keshwa Chaca, Peru

Se crede ca acest pod a fost construit inca de pe vremea incasilor, din fibre naturale. Chiar daca un pod mai lat si mai sigur a fost construit recent, multi aleg sa opteze pentru pastrarea traditiilor si sa urmeze traseul Keshwa Chaca. Acest pod are o lungime de 35 de metri si se afla la o inaltime de 67 de metri deasupra raului Apurimac.

Podul Hussaini, Pakistan

citeste mai multe aici