November 21, 2017

Călătoriile sunt cea mai frumoasă activitate din lume! Care este perioada ideală în care să călătorești în acele locuri la care ai visat tot anul?

Călătoriile sunt cea mai frumoasă activitate din lume. Este o adevarată relaxare să mergi și să întâlnești culturi noi, peisaje mirifice și să trăiești experiențe epice.

poza harta

 

Trendul „Experience More“ a devenit un fenomen global, segmentul turistic continuă să crească înregistrând performanțe semnificative, în majoritatea țărilor prin creșterea interesului pentru experiențe turistice, în detrimentul lucrurilor materiale. Acest lucru se datorează noilor tehnologii care permit introducerea de experiențe cu valoarea adaugată.
În lumea modei, ceea ce este în vogă acum, poate să se schimbe complet luna viitoare. Dar nu doar acest segment este supus transformărilor rapide aduse de noile trenduri, la fel este și în lumea călătoriilor. Să vedem câteva din tendințele pentru anul 2018.
Nostalgia de a merge cu trenul, deschide noi orizonturi pentru excursii de acest gen și s-ar putea să fim surprinși cât de cool sunt aceste călătorii. Suntem tot mai dornici de aventură și de senzații tari care să ne capteze, iar industria turismului oferă tot mai multe experiențe de acest gen.
Turiștii se gândesc la călătorie ca la un mijloc de a-și deschide ochii, de a învăța lucruri noi, de aceea călătoresc în locuri exotice, în care se pot scufunda într-o cultură necunoscută care să îi imbogațească mental și spiritual.
Parcurile Naționale înregistrează o creștere în topul preferințelor, numărul celor care aleg să viziteze parcurile este tot mai mare. Sunt locuri învăluite în mister în care te poți deconecta de lumea exterioară, fiind asemanate cu oaze de relaxare.
Anul 2018 va aduce o creștere în alegerea croazierelor fluviale, în special în Europa, și o continuă dezvoltare privind facilitățiile oferite pe vasele de croazieră pentru turiști în general. Croazierele fluviale europene sunt speciale, deoarece se pune accent pe itinerariu în care sunt organizate tururi incluse în marile orașe, fiind o experiență culturală foarte bogată.
Parinții au nevoie de o pauză, nu-i așa? De aceea, vacanțele bunicilor și nepoților devin tot mai frecvente în perioada următoare, iar în cazul familiilor tinere cu copii, companiile aeriere iau în considerare crearea de locurile special amenajate pentru copii. Locurile de muncă digitale oferă acum posibilitatea de prelungire a vacanțelor prin rezolvarea taskurilor la mii de kilometri distanță. O îmbinare de plăcut cu util care generează experiențe interesante.
Întrucât oamenii sunt tot mai mult preocupați de calitatea a ceea ce mănâncă precum și de relaxare în perioada concediilor, vacanțele orientate în jurul experiențelor culinare precum și stațiunile care le promit oaspeților o oază de relaxare, completă cu tratamente spa, yoga, exerciții fizice și multe altele devin mult mai cautate în anul următor.
Lumea turismului evoluează și nu arată semne de stagnare sau regres nici în 2018. Experții din industrie confirmă un interes deosebit pentru călătoriile inedite cu multă adrenalină. Aventurile de poveste, cum ar fi safari africane sau experiențe de top, precum un tur privat în parcurile naționale și experiențe extreme pentru a merge acolo unde puțini au plecat înainte, sunt în topul listei pentru acest an și includ locuri precum Cuba, Islanda, China, Africa de Sud, Noua Zeelandă și Marea Barieră de Corali din Australia. De asemenea, odată cu Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 și Coreea de Sud a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Când ar trebui să transformi visele tale în realitate? Ce destinații să alegi? Sunt răspunsuri pe care le poți găsi la Târgul de Turism Touristica, organizat în incinta VIVO, prin intermediul căruia participanții întâlnesc experți din domeniu și au posibilitatea să interacționeze, într-un mediu prietenos și plăcut.

Programat în perioada 16-18 februarie 2018, târgul se află la cea de-a XVII-a ediție. Din motive logistice ediția din toamnă nu va avea loc, așa că vă așteptăm cu drag la ediția din primăvară unde veți avea parte de multe surprize ca de fiecare dată!

Tu unde alegi să îți transformi visul în realitate? Care este destinația ta preferată pentru 2018? Lasa-ne un comment cu locația ta de vis.