November 28, 2012

Africa, noul El Dorado al hotelurilor de lux. Vor scadea preturile in Egipt, Tunisia si Maroc

Hoteluri de lux, orientate spre turismul de business, incep sa apara pe toata suprafata continentului african, din Nigeria pana in Kenia, de la Libia pana la Gabon. Oamenii sunt atrasi de aceste locuri, datorita resurselor de minerale, petrol si gaz, scrie BBC.

Africa, noul El Dorado al hotelurilor de lux. Vor scadea preturile in Egipt, Tunisia si Maroc

Ospitalitatea africana trece si ea prin schimbari, odata cu cresterea clasei de mijloc. Potrivit Bancii de Dezvoltare a Africii, aceasta categorie a populatiei este de asteptat sa se mareasca de la 300 de milioane de oameni in 2012, la un miliard in 2050. Asta inseamna ca tot mai multi isi vor permite sa calatoreasca in interiorul continentului, in interes de business sau doar pentru placere, asa ca vor avea nevoie de mai multe locuri unde sa stea.
“Africa are un mare si diversificat potential turistic”, a explicat Sandra Carvao, purtatoarea de cuvant al Organizatiei Mondiale de Turism a Natiunilor Unite. Sosirile internationale in Africa se pot aproape tripla in urmatorii 20 de ani, de la 50 de milioane de turisti in 2011, la 134 de milioane in 2030.
In primele sase luni din 2012, turismul international catre Africa a crescut cu 7%, fata de media mondiala de 5%. Dezvoltarea rapida se datoreaza stabilitatii politice si posibilitatilor de investire in zona.
In comparatie cu alte parti ale lumii, Africa, dar mai ales partea desertica a continentului, duce lipsa de hoteluri de lux, situatie care se va schimba in urmatorii ani.
Un sondaj condus de W Hospitality Group, o companie de consultanta hoteliera, arata ca lanturile internationale planuiesc construirea a 208 noi hoteluri in Egipt, Nigeria, Maroc, Tunisia si Algeria. Din cauza ca in prezent sunt putine hoteluri in Africa la standarde inalte, pretul unei camere de patru sau cinci stele este destul de ridicat.

citeste mai multe aici