December 19, 2012

6 modalitati pentru o vacanta reusita

Inainte de a enumera cateva modalitati care ar marca o vacanta drept reusita, sa incercam a defini termenul vacanta. Fiecare il poate defini in functie de caracteristicile personale dar in general putem afirma ca vacanta este sansa de a lua o pauza de la munca, sansa de a vedea lumea, sansa de a stabili un raport social, sansa de a cunoaste o alta cultura culinara, dar cel mai important sansa de a petrece timp cu familia, cu cei dragi noua.

Dar putem sa ne intrebam: ne fac toate acestea mai fericiti?

Anumite studii raspund la aceasta intrebare prin faptul ca totul depinde de modul cum ne planificam vacanta. In acelasi timp, acestea ne confirma si faptul ca nivelul fericirii scade considerabil, dupa terminarea unei vacante. Stres sau relaxare, intr-o excursie, se vor distinge in asa numita fericirea post-vacanta.

Vacantele fac oamenii fericiti. Asa ar fi logic daca ne limitam la definitia generala a vacantei. Dar vor exista intotdeauna, din pacate si vacante nereusite, care vor genera o deziluzie. Ne rezumam la fericire si iata cateva sfaturi care ar putea contribui la reusita unei vacante.

O ultima sugestie inainte de a enumera cele 6 moduri , petrece vacanta pe litoralul romanesc daca vrei sa ai cu adevarat o vacanta reusita.

1. Pune vacanta pe un calendar, chiar daca este la cateva luni distanta

Atunci cand ne planificam o vacanta suntem cuprinsi de o euforie, de sperante, vise, dorinte. Astfel privind caledarul de fiecare data suntem cuprinsi de nerabdare fuzionata cu o fericire care ne invadeaza cateva minute din ziua respectiva. Plus ca beneficiem de timpul necesar pentru a planifica din timp cele mai mici detalii care la prima vedere nu au o importanta sporita dar mergand pe afirmatia “detaliile ne definesc viata”, credeti-ma ca va pot schimba semnificativ vacanta.

2. Dati-va un timp pentru a va calma/relaxa

Cei care descriu vacantele lor foarte relaxante sunt cei care au ales sa-si petreaca vacanta intr-un loc linistit fara prea multe obiective turistice de vizitat, un loc pur si simplu pentru a stabili calmul si relaxarea necesare in viata fiecaruia. In acelasi timp sunt si persoane care decid sa aleaga o vacanta cu multe activitati care transforma relaxarea sperata, intr-un maraton zilnic sprea a bifa cat mai multe activitati. Riscam astfel sa ne intoarcem mai obositi decat am plecat.

Continuarea aici: infotravelromania.ro