April 14, 2014

10 motive pentru care staţiunea Kusadasi domină topul destinaţiilor de vacanţă pentru vara 2014

Primăvara s-a instalat cu graţie în toate regiunile ţării, iar terasele, copacii înfloriţi şi zâmbetele oamenilor de pretutindeni ne duc cu gândul la mult aşteptata vacanţă.  Visăm deja la zile însorite, plimbări pe malul mării, nisip încins, relaxare şi gastronomie internaţională, însă nici cluburile sau barurile de noapte nu sunt departe de gândurile noastre.

Aventura începe imediat, pentru că nu mici ne sunt durerile de cap provocate de stresul alegerii destinaţiei perfecte pentru vacanţă. Vrem un pachet care să ne ofere câte ceva pentru întreaga familie, nu doar pentru copii, dar mai ales vrem să mergem undeva unde oamenii sunt asemănători nouă. Prietenoşi, simpatici, fără ifose.

Pentru a nu petrece mai mult timp în căutarea vacanţei decât am petrece în vacanţa propriu-zisă, am apelat la specialişti. Cu ajutorul ALIS Holidays am îngropat securea războiului şi am adjudecat. Din orice unghi am privi, topul destinaţiilor pentru vara 2014 este dominat de staţiunea Kusadasi, în toate contrastele ei. Vă spunem de ce, în cel puţin zece argumente:

1. ALIS Holidays ne oferă pachetul complet, ceea ce înseamnă că o dată ce am decis că înspre Kusadasi ne îndreptăm, ei se ocupă de tot ceea ce înseamnă booking şi logistică. Şi ne place aşa, că e simplu şi fără bătăi de cap. Ne-au pus la dispoziţie transport cu autocar de 3 stele cu plecare din Cluj Napoca şi o amplă listă cu oferte pe care le puteţi găsi aici. De apreciat este profesionalismul şi transparenţa cu care ne întâmpină agenţii ALIS Holidays. Am rămas plăcut impresionaţi să aflăm răspunsuri la toate întrebările referitoare la staţiune şi să constatăm că nu există taxe ascunse în ofertele lor.

2. Din punct de vedere al obiectivelor turistice, staţiunea Kusadasi are un foarte mare potenţial, care pe noi ne-a convins. Includem aici frumuseţile naturale, plajele întinse, obiectivele istorice conservate de-a lungul timpului, dar şi arhitectura specifică. Pentru amatorii de excursii opţionale veştile sunt cât se poate de bune. Iată câteva obiective pe care nu trebuie să le rataţi dacă ajungeţi în Kusadasi:

1

Oraşul antic Efes va încânta privirile iubitorilor de cultură. Considerat drept cel mai mare muzeu în aer liber din Turcia, Efes este cea mai cunoscută aşezare antică din sudul ţării, mândrindu-se cu elemente din cultura şi civilizaţia elenistică şi romană.

 2

 3

Templul zeiţei Artemis  – una dintre cele şapte minuni ale lumii – se refugiază tot în regiunea anticului Efes.

  4

 Casa Fecioarei Maria. Acest loc despre care se spune că a fost refugiul Sfintei Maria în ultimii ei ani din viaţă, este acum un loc de pelerinaj pentru creştini şi musulmani.

5

 Pamukkale sau Castelul de Bumbac se află la o distanţă de 3 ore de mers cu maşina de Kusadasi, însă merită tot efortul. Este un loc unic care oferă o privelişte spectaculoasă şi momente de neuitat pentru toţi cei care ajung să-i calce meleagurile.

6 8 7

Nici moscheele nu sunt de ratat. În centrul staţiunii veţi găsi moscheele: Fortareata, Hanim,  Turkmen etc.

3. Ospitalitate. În privinţa acestui aspect nu trebuie să vă faceţi probleme dacă vă gândiţi să optaţi pentru Kusadasi ca destinaţie de vacanţă. Veţi găsi aici hoteluri elegante, moderne sau tradiţionale, servicii impecabile, regim de masă adaptat şi personalizat oricărui tip de turist. Noi vă recomandăm să consultaţi specialiştii în turism. Doar ei vă pot găsi cazare în hotelul care se pliază perfect cu nevoile şi personalitatea voastră.

4. Delicatese turceşti. Bucătăria turcească îmbină tradiţii culinare asiatice cu cele mediteraneene, rezultatul fiind spectaculos. Preparatele reprezentative pentru gastronomia turcească sunt: doner kebab, shish kebab, baklava, rahat, halva, etc.

   5. Bazarul este o adevărată ispită pentru iubitorii de cumpărături. Începând de la suveniruri şi până la bijuterii, covoare sau antichităţi, fiecare produs găsit pe rafturile micilor negustori aşteaptă cu nerăbdare să fie târguit şi achiziţionat.

9

6. Viaţă de noapte. Tinerii petrecăreţi nu au nici o şansă să se plictisească în Kusadasi. Barurile, cluburile şi discotecile sunt la tot pasul, gata să se “aglomereze” cu iubitori de muzică şi dans.

7. Timp liber. Cei care optează pentru un concediu de relaxare cu zile pe plajă şi activităţi acvatice au opţiuni nelimitate: nisipuri fine pe o plajă de 6 km, scufundări în ape limpezi, windsurfing, croaziere, celebrul Aqapark Adaland (cel mai mare parc acvatic din Europa) şi multe alte activităţi antrenante.

10

 8. Tradiţii. Indiferent de modul în care alegeţi să vă petreceţi concediul, nu puteţi sări peste o seară turcească în castelul Kervansaray, unde dansatoarele din buric vă vor cu încânta privirile şi vă vor ademeni cu farmecele lor.

11

12

 9. Relaxare. Zile de răsfăţ îi aşteaptă adepţii ritualurilor de înfrumuseţare. SPA, băile turceşti, împachetările şi masajele sunt la ele acasă şi sunt disponibile la majoritatea unităţilor de cazare din staţiunea Kusadasi.

 10. Oraş port. În sudul staţiunii se află portul în care zilnic ancorează vase de croazieră, yacht-uri de lux şi numeroase vaporaşe. Astfel, cei pasionaţi vor putea admira şi fotografia, în toată splendoarea lor, numeroasele vase maritime „expuse”.

10262682_10151960224460951_1012851983_o

Cu gândul că informaţiile prezentate v-au fost de ajutor şi v-au convins că staţiunea Kusadasi merită să fie trecută pe lista locurilor de vizitat, vă urăm bon voyage!

Mulţumiri speciale ALIS Holidays

 

Articol realizat de Dora Andres pentru touristica.ro.