June 3, 2014

Vizitează Şirince – Satul “frumos”

Departe de lumea modernă a staţiunilor turceşti cu resorturi impresionante, satul Sirince poartă cu mândrie denumirea de “Grădina Fecioarei Maria”.

Această aşezare aflată în regiunea Selçuk din Turcia este satul primilor creştini, de origine greacă, care pentru a-l proteja de cei din Efes ce erau împotriva creştinismului, l-au numit Çirkince (urât). Începutul anilor 1900 i-a adus pe turci pe aceste tărâmuri şi uimiţi de frumuseţea lor, i-au schimbat numele în Şirince (frumos). Legenda locului este mai captivantă pentru că se spune că Sirince ar fi fost cutreierat de Maica Domnului şi Apostolul Ioan.

poza 1 (2)

Printre casele albe cu obloane grele de lemn se zăreşte biserica Sfântul Ioan, din care nu a rămas decât o urmă a clădirii ce odinioară ascundea picturi cu sfinţi.

Pe langă că, în Sirince domina faimoasa producţie de vin de aici, atât din struguri cât şi din fructe – mere, piersici, banane, mure, zmeură, afine, mure, mandarine, pepene, portocale, cireşe şi vişine, se mai poate spune că satul este o desţinatie pentru relaxare. Ideea de plimbare pe străduţele pitoreşti ale oraşului, admirând peisajul şi eventual făcând  cumpărături te învăluie într-o atmosferă de relaxare. Restaurantele de lângă piaţa centrală oferă o cină gustoasă împletită cu divertisment de seară.

Vinurile produse şi comercializate aici sunt faimoase în toată lumea pentru că pe lângă buchetul de arome, localnicii au păstrat o tradiţie veche: să nu comercializeze licoarea lui Bachus decât în satul lor. Zona comercială este împânzită de tarabe pe care stau frumos aliniate rochii din in, bluze, haine croşetate,cosmetice naturale,  bijuterii, dar şi suveniruri în diferite forme cu specifice zonei.

Dacă nu ţi-ai achizitionat încă vacanţa pentru această vară, recomandarea noastră este Turcia, respectiv Kusadasi si imprejurimile lui iar Alis Holidays îţi stă la dispoziţie pentru aţi găsi vacanţa perfectă!

poza 2 (2) poza 2 poza 3 (2)2 poza 4 poza 34 poza 134