June 2, 2013

Vacanta in Kenya – Kara Travel: imi promit ca intr-o zi ma voi reintoarce

De 17 ani, de cand am inceput ‘sa fac turism’, am avut ocazia sa vad multe, foarte multe locuri. Sa intalnesc oameni noi, obiceiuri ciudate, mancaruri care mai de care mai exotice. Nu am stat niciodata sa numar tarile pe unde am umblat, insa probabil acopera peste jumatate de lume. Si, evident, unele locuri mi-au placut mai mult decat altele, de care ma leaga amintiri mai frumoase.

Kenya a fost insa, de departe, o experienta unica. Ca operator in turism, organizam de ceva vreme excursii in Kenya, dar nu fusesem niciodata acolo. Au existat mereu alte tentatii si prioritati. Visam insa sa ajung si in aceasta tara despre care citisem si auzisem atatea lucruri frumoase. Toate insa au vremea lor. M-am decis in sfarsit intr-o iarna, impreuna cu sotia si cu doi prieteni, sa petrecem un Revelion in inima Africii. A fost o alegere aproape ad hoc, la o masa de seara cu prietenii, destul de tarziu pentru a pune la punct toate detaliile organizarii unei excursii de o oarecare complexitate. De fapt, se intampla cu doar o saptamana inainte de Anul Nou. Mi-am dat seama, din experiente multiple, ca vacantele neplanificate ies cel mai bine.

Problema se punea acum altfel, aveam nevoie de vize, pe care nu le mai puteam obtine din tara, din cauza timpului foarte scurt, si de vaccinuri contra bolilor tropicale, care de regula se administreaza cu minimum 45 zile inainte. Dar cand iti doresti ceva foarte mult, stiti bine, nimic nu pare sa fie imposibil. Aveam cunostinta ca vizele se pot aplica, la cheremul ofiterilor politiei de frontiera kenyene, direct pe aeroportul din Nairobi, iar vaccinul putea fi oarecum inlocuit cu un tratament profilactic de scurta durata. Restul pregatirilor, cum ar fi procurarea echipamentului de safari, au durat mai putin decat medierea razboiului inevitabil dintre mama si soacra, iscat ca intotdeauna din pricina copiilor: unde vor ramane ei vreme de doua saptamani cat noi vom fi plecati, ambele bunici, fiind evident deopotriva indreptatite la astfel de bucurii. Aceste dileme pe mine ma depasesc si prefer mereu sa dau cu banul.

Vacanta in Kenya - Kara Travel: imi promit ca intr-o zi ma voi reintoarce

citeste mai multe aici