June 10, 2013

Uitati de rutele clasice. Cele mai interesante calatorii cu trenul prin Europa. Preturile pornesc de la 32 euro

Cei care calatoresc sunt, de fel, dornici sa ajunga cat mai repede la destinatie. Multi dintre ei uita insa ca si drumul se poate dovedi la fel de interesant, unele rute din Europa traversand munti, lacuri, chiar si fortarete.
Uitati de rutele clasice. Cele mai interesante calatorii cu trenul prin Europa. Preturile pornesc de la 32 euro
CNN a realizat un top al celor mai fascinante calatorii feroviare din Europa.
De la Londra la Avignon
Drumul catre sudul Frantei se poate face in timpul verii prin legatura directa, in fiecare sambata, cu o durata de sub sase ore. Pentru cei care aleg un traseu compus, acestia trebuie sa schimbe trenul in Lille, iar calatoria se prelungeste cu o jumatate de ora. In tot acest timp, pasagerii pot admira tinutul Kent, din Anglia, si podogiile din estul Frantei. Pretul incepe de la 399 de dolari, dus-intors, cu rezervare pe www.uk.eurostar.com.
De la Geneva la Milano
Calatoria dureaza patru ore si ofera privelisti asupra lacului Geneva si a luncilor strajuite de colosi montani, cu crestele inzapezite. Trenul trece prin orasele Lausanne si Brig, de unde se poate lua trenul Glacier Express, care duce la resortul de ski St. Moritz. In plus, trenurile elvetiene sunt printre cele mai “punctuale” din lume. Pretul incepe de la 195 de dolari, dus-intors, cu rezervare pe www.sbb.ch.
Trenul galben, prin Pirinei
citeste mai multe aici