March 24, 2015

Turcia, Grecia şi Bulgaria rămân destinaţiile favorite ale clujenilor

Clujenii care au participat la târgul de turism Touristica, eveniment ce a avut loc în perioada 20-22 martie în Polus Center, au confirmat încă odată că Turcia, Grecia şi Bulgaria sunt ţăriile în care ei preferă să îşi petreacă vacanţa de vară.

Noutatea este însă că majoritatea dintre ei sunt dispuşi să acorde un procent mai mare din buget pentru transport, preferând avionul în detrimentul autocarului.

Printre cei aproximativ 18000 de vizitatori ai acestei ediţii Touristica, cifra cu 20% mai mare faţă de anul trecut,  s-au numărat şi clujeni care au ales destinaţii exotice precum Republica Dominicană şi Mexic. În plus,  chiar dacă aleg destinaţii precum Turcia, o parte dintre turişti preferă hotelurile de lux din această ţară unde prețul unui sejur all inclusive este de aproximativ 9000 Euro.

Turoperatorii de pe litoralul românesc  prezenţi la Touristica susţin că anul acesta clujenii s-au dovedit mai interesaţi pentru sejururile la Marea Neagră.

FullSizeRender (2) IMG_4729

 

IMG_4730 IMG_4753

Reducerile în medie de 35% şi consultanţa oferită de agenţiile prezente, i-au determinat pe clujeni să cumpere direct de la târg într-un număr mai mare faţă de ediţiile anterioare.  Tocmai pentru a fi mai atrăgători pentru vizitatori,  operatorii au investit anul acesta mai mult în imaginea standurilor.

Urmatoarea editie a targului va avea loc in perioada 20-22 noiembrie 2015, in aceeasi locatie, iar ofertele prezentate vor fi pentru vacanta de iarna cat si pentru vara 2016.