February 1, 2023

Touristica 2023: Care sunt cele mai căutate vacanțe din acest an, conform agențiilor de turism din România

Târgul de turism „Touristica” revine și în acest an, în 17-19 Februarie la Vivo! Cluj-Napoca.

Ca în fiecare an, târgul reunește cei mai importanți tour operatori și agenții de turism, care își așteaptă clienții cu oferte și multe surprize. Turiștii au acces pe perioada târgului la consultanță în alegerea unui pachet potrivit și reduceri speciale.

Referitor la anul trecut, turismul estival a înregistrat creșteri, depășind așteptările agențiilor de turism. Acestea au concluzionat faptul că vara anului 2022 a fost cel puțin la fel de bună precum perioada dinaintea pandemiei.

Despre cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară 2023, Cosmin Cismaș

Business Development Manager Destine Holidays, declară: 

„Pe lângă destinațiile obișnuite de charter (Turcia, Grecia, Egipt, Tunisia, Spania, s.a) ne așteptăm la o creștere a cererilor și pe alte produse: circuite, city-break-uri, vacanțe exotice. Să nu uităm și destinațiile de proximitate, unde turiștii vor merge în continuare în vacanțe de tip individual: Bulgaria, Nordul Greciei, Croația, Muntenegru. De asemenea, România rămâne cea mai căutată destinație, ca număr de turiști și în 2023. Pe lângă destinația litoral, preconizăm o creștere a city-break-urilor  interne în special cu avionul (din iunie se vor opera zboruri și pe Brașov), sejururi balneo și circuite interne.”

Agențiile anunță revigorarea unor destinații care au fost mai puțin sau chiar deloc vizitate pe timpul pandemiei. Este vorba atât de cele din România, Europa, cât și despre circuitele exotice sau croaziere. 

„În ceea ce ne privește, pentru 2023, pregătim un produs nou și care nu s-a mai regăsit în portofoliul agențiilor de turism și anume: Gourmet Holidays. Pe scurt: Turiștii noștri vor călători în diferite destinații și vor experimenta din bucătăria locală fiind însoțiți de către un celebru chef din România. Va fi, credem noi, ceva interesant.”, adaugă Cosmin Cismaș.

Ofertele târgului sunt destinate atât familiilor, agențiile recomandând destinații unde acestea pot beneficia de facilități specifice, cum ar fi Turcia, dar și tinerilor. Pentru evenimentele speciale, precum luna de miere, agențiile recomandă destinațiile exotice sau croazierele: „Pentru a găsi soluția potrivită invităm tinerii căsătoriți în agențiile de turism, unde vor găsi împreună cu consultanții de turism specializați, oferta cea mai potrivită acestui eveniment important.” – Cosmin Cismaș.

În cadrul târgului, turiștii pot găsi atât oferte last minute, cât și early booking, acestea din urmă fiind cele sugerate de agenții.

“Am observat in ultimii ani un interes tot mai ridicat al clientilor pentru calatorii si vacante, astfel ca Targul de Turism a devenit extrem de iubit de catre cei care sunt interesați sa isi achizitioneze o vacanta. Sunt atrasi si de reducerile extra pe care le primesc pe perioada targului de la operatori sau facilitatile suplimentare. 

In plus, regasesc in acelasi loc destinatii spre oriunde in lume si tipuri de agentii specializate pe diferite tipuri de turism.”, a declarat Carmen Ciocian, organizator targ.

Târgul poate fi vizitat de vineri până duminică între orele 10:00 – 22:00. Accesul vizitatorilor este gratuit!

„Touristica” este cel mai mare târg de turism din regiunea Transilvaniei, aflat sub semnătura Libero Events și facilitează legătura dintre agențiile de turism și pasionații de călătorii din România. Ediția precedentă a avut loc în perioada 25-27 Noiembrie 2022, iar conform agențiilor cel mai mai interes au prezentat destinațiile de vară, în special cele de tip charter: Turcia, Egipt, Grecia.