October 25, 2022

Descoperă tainele schiatului – telegondola şi pârtia olimpică de la Borşa!

Domeniul schiabil este situat în Complexul Turistic, pe versantul nordic al Munților Rodnei. Dispune de instalație de transport pe cablu tip telegondolă cu o lungime de 2,6 km, cu o capacitate de 1800 de persoane pe oră, 56 de gondole cu 8 locuri. Pârtia de schi este dotată cu instalație de zăpadă artificială cu 33 de tunuri de zăpadă, instalație nocturnă cu 57 de stâlpi și două mașini de bătut zăpada, de clasă mare, cu troliu.

Lacul de acumulare pentru producerea zăpezii artificiale are un volum de 22.100 mc, timpul de înzăpezire a pârtiei fiind de 72 de ore pentru un strat de 50 cm, astfel putem asigura garanția zăpezii pe pârtie cel puțin 4 luni pe an.
Telegondola deservește două pârtii de dificultăți diferite, una de aproximativ 3 kilometri lungime categorie roșie și încă una de 3 kilometri categorie albastră. Diferența de altitudine între stația plecare (847m), și stația sosire (1633m) este de 786, cu o lățime medie de 60 m.

Un element de noutate în traseul telegondolei îl reprezintă stația intermediară, care este singura de acest gen din țară, turiștii putând să opteze pentru schiatul doar de la jumatatea distanței. Astfel, această stație intermediară permite schiul fracționat între cele două părţi ale pârtiei, zona de sus de la 1308 m altitudine până la 1633 m, și zona inferioară, de la 847 m la 1308 m altitudine.
În cadrul fiecărei pârtii, turiștii au la dispoziție spații amenajate pentru servirea mesei sau a băuturilor calde, precum și zone de unde pot închiria echipamente de schi, dar și snowboarduri și săniuțe, pentru o distracție pe cinste!
Pentru cei ce doresc să descopere tainele schiatului, sau să își dezvolte tehnica, în stațiune găsiți asistență de specialitate sub atenta îndrumare a unui monitor de schi sau snowboard atestat, pentru toate categoriile de vârstă. Rezervă-ți din timp o lecție pe una dintre pârtii!