November 14, 2012

SEMN NEGATIV pentru turism: Romania, scoasa din cataloagele tiparite de TUI

Romania nu mai apare in aceasta toamna in cataloagele tiparite de TUI, iar acesta este un semnal negativ, a declarat Corina Martin, presedintele ANAT, care a aratat ca negocierile au fost purtate exclusiv intre operatorul german si MDRT.

SEMN NEGATIV pentru turism: Romania, scoasa din cataloagele tiparite de TUI

“Reprezentantii TUI ne-au anuntat ca Romania nu mai apare in cataloagele TUI, dar apare in mediul online. Apare in produsele online scoase la vanzare de TUI. Nu mai este in catalogul tiparit, printat. Sigur ca nu este bine, aici sunt discutii in care intervine MDRT”, a spus Martin, scrie Mediafax.

In anul 2009 MDRT a semnat un contract cu TUI pentru ca turoperatorul sa revina din 2010 in Romania. Din 2006 grupul german a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele sale de promovare statiunile romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

“Evident ca este un semnal negativ. Din punctul nostru de vedere, vrem ca in sezonul 2013 lucrurile sa reintre in normal in relatia cu TUI, astfel incat sa dovedim ca litoralul si, bineinteles, restul destinatiilor romanesti, merita atentia cuvenita. Relatia de negociere si de discutie esre purtata exclusiv intre TUI si MDRT”, a afirmat Martin.

Ea a adaugat ca piata germana este considerata una traditionala pentru litoralul romanesc.

citeste mai multe aici