December 18, 2012

Schi gratis in statiunea Transalpina

Primul sezon de schi in noua statiune de la Vidra este gratis. Sezonul la Transalpina se deschide la finele acestei saptamani si turistii vor schia gratuit pana anul viitor.

Schi gratis in statiunea Transalpina
Pentru prima data in aceasta saptamana, partiile nou-create si amenajate dupa criterii ca in Austria vor functiona la Vidra. La doar 30 de km distanta de Petrosani, statiunea isi va astepta turistii in cel mai fericit mod posibil, cu partii pregatite, instalatii functionale si, cel mai important lucru, gratis.

Sapte partii de schi, aflate la altitudini de pana la 2.000 de metri ii asteapta pe iubitorii sportului alb si organizatorii mizeaza pe cat mai multi schiori.

“Inaugurarea partiilor de schi de la Voineasa se va face in 22 decembrie in mod oficial si pana la 31 ianuarie 2013 la Transalpina Ski Resort se schiaza gratis”, spun organizatorii evenimentului.

La 2.000 de metri altitudine, pe un teren virgin, o mana de oameni a ridicat unul dintre cele mai mari domenii de schi din Romania, intr-un timp record.

Domeniul de Schi Transalpina este un loc din care vezi Fagarasul si se afla la doar 30 de km de Petrosani. A crescut in cateva luni si a ajuns ceea ce nici Straja si nici Pasul Valcan ori Parangul nu vor fi prea curand.

Partiile de schi au o lungime totala de 9 km, prevazute cu sistem de inzapezire si instalatii de transport pe cablu care totalizeaza peste 5 km (telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m si o telegondola de 3 km cu statie intermediara).

Tot in cadrul proiectului au fost realizate spatii adiacente pentru servicii, o parcare cu minim 350 de locuri si un refugiu salvamont, precum si sediul jandarmeriei la cota 1975 m.

sursa