February 6, 2013

Protest spontan al unor angajati Tarom

Aproximativ 200 de angajati Tarom au oprit spontan lucrul, nemultumiti de faptul ca reprezentantii companiei au refuzat sa prelungeasca licenta pentru cei care lucreaza pe partea tehnica, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei.

Protest spontan al unor angajati Tarom

Secretarul general al Sindicatului National Tehnic Tarom Aurel Curdov a declarat ca protestul nu a fost organizat de catre sindicat, desi stia de marti ca exista o stare de tensiune printre angajati si a anuntat conducerea companiei, potrivit Mediafax.

“Am anuntat de ieri conducerea ca este o situatie exploziva din cauza neprelungirii licentelor pe partea tehnica. Ei spun ca exista o recomandare a autoritatii aeronautice, care spune ca nu este imperios necesar sa aiba toata lumea aceasta licenta, dar neprelungirea ei ne afecteaza drepturile”, a precizat liderul sindical.

Aurel Curdov a mai spus ca miercuri dimineata a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta cu acesta, insa nu s-a putut ajunge la un compromis.

 “Avem 30 de persoane care trebuie sa dea licenta luna aceasta si el nu a aprobat prelungirea. Am rugat sa ne dea o explicatie si a zis ca el nu semneaza pentru aceste licente, invocand ca vine Curtea de Conturi. A trebuit sa le spun oamenilor ce se intampla”, a adaugat Aurel Curdov.

Liderul sindical a mai spus ca tot personalul tehnic ar urma sa ajunga treptat, pe masura ce expira licentele, in aceasta situatie. El a explicat ca odata cu expirarea licentei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus niste bani care se acorda la concediu.

Curdov sustine ca sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licenta si sunt hotarate sa ceara ca aceste documente sa ramana valide pana la pensie sau pana la plecarea din companie.

Secretarul general al Sindicatului National Tehnic Tarom a mai spus ca mai sunt 70 de persoane care inca protesteaza, precizand ca nu stie cat va dura actiunea.

sursa