December 10, 2012

O tara macinata de saracie detine titlul de cea mai scumpa destinatie din lume

Titlul de cea mai scumpa destinatie pentru expati nu apartine unor orase precum Hong Kong sau Doha (capitala Qatarului, cu cel mai ridicat PIB pe cap de locuitor din lume), unde miliardarii platesc peste 10.000 de dolari pe metru patrat pentru locuinte.
O tara macinata de saracie detine titlul de cea mai scumpa destinatie din lume
Cea mai scumpa destinatie din lume a devenit capitala Angolei, oras cu una dintre cele mai mari rate ale mortalitatii (cea mai scazuta speranta de viata), relateaza Business Insider.
Luanda, orasul cu o populatie de 4,8 milioane de locuitori, situat la Oceanul Atlantic, iese in evidenta prin cel mai ridicat cost de trai pentru expati, potrivit datelor din 2011 facute publice de compania de consultanta si resurse umane Mercer.
Manufacturile locale includ alimente procesate, bere, textile, ciment si alte materiale de constructie, produse din plastic, produse din metal, tigari si pantofi. Petrolul, gasit in apropiere, este rafinat in oras, desi aceasta facilitate a fost inrautatita in timpul Razboiului Civil.
Principalele produse exportate din Luanda sunt cafeaua, bumbacul, zaharul, diamantele, fierul si sarea. In ciuda bogatiilor de care dispune si a faptului ca Angola reprezinta al doilea mare producator de petrol din Africa si, totodata, al saptelea furnizor al Statelor Unite, 68% din locuitori traiesc la limita saraciei, potrivit datelor USAID.
Desi are una dintre cele mai rapide cresteri economice din lume, iar Luanda pare locul ideal pentru investitiile in infrastructura sau oportunitatile din domeniul petrolier ori al industriei diamantelor, economia Angolei continua sa se afle in deriva din cauza conflictelor militare.