June 11, 2013

Jurnalisti englezi in Covasna: Resursele locale sunt coplesitoare, iar arhitectura fascinanta

Jurnalistii englezi de la “The Healing Sources”, care viziteaza 12 tari europene pentru a identifica locuri naturale cu calitati terapeutice, pe care sa le prezinte turistilor “plictisiti” de tratamentele spa scumpe, au apreciat ca “minunate” resursele naturale gasite in judetul Covasna. 

Jurnalisti englezi in Covasna: Resursele locale sunt coplesitoare, iar arhitectura fascinanta

Membrii grupului britanic au vizitat unitatea de imbuteliere a apei minerale de la Valcele, mofetele de la Covasna, sauna si bazinul in aer liber de la Peteni, precum si o gospodarie rurala.

Fotograful Christian Banfield considera ca o mare parte a societatii occidentale s-a plictisit de tratamentele spa scumpe, bazate pe spectaculozitate si materiale artificiale.

Am avut informatii despre locurile din Europa de Est, am decis sa venim personal pentru a evalua regiunea. Ceea ce am vazut consideram ca este ceva minunat: resursele locale sunt coplesitoare, arhitectura este fascinanta, iar tratamentele sunt traditionale”, a spus Banfield.

Jurnalistii englezi au remarcat frumusetea locurilor si viata sanatoasa pe care o duc localnicii din mediul rural si care s-a pierdut in procesul de globalizare.

 

citeste mai multe aici