October 5, 2018

Cinci destinații de călătorie “instagramabile”

Capadoccia, tărâm de poveste și aventură

Spune drept, de când păstrezi pe lista de destinații Capadoccia? Desprinsă din povești și cu priveliști parcă de pe altă planetă, ai văzut multe fotografii și te-ai minunat îndeajuns încât să nu mai amâni plecarea.

Situată în inima Turciei, ascunsă pe un petec de pământ desprins parcă dintr-o altă lume. O multitudine de elemente specifice regiunii ofertă un aer unic acestei destinații: formațiuni geologice stranii, similar cu cele lunare, labirinturi subterane, fortărețe, orașe construite sub pământ.

Capadocia nu înseamnă doar straturi de lava si roca vulcanica depuse de-a lungul timpului, ci 36 de orașe subterane care datează de mii de ani si suprapunerea unor fasii de istorie care dau nastere unei povesti magice despre cuceritori și culturi disparate.

Cappadocia

Bangkok, mix cultural și frumuseți la tot pasul
Cu un amestec interesant între estul tradițional și vestul modern, fiecare stradă din Bangkok rezervă surprize pentru vizitatori. Clădirile Ramshackle se ghemuiesc lângă templele exotice înconjurate de grădini încântătoare, deasupra cărora se înalță hoteluri și clădiri de birouri moderne.

Dacă n-ai mai fost niciodată în Asia, experința va fi una complexă: vei descoperi o cultură complet diferită de ce ai mai văzut, vei cunoaște oameni noi și modul lor de a trăi, vei experimenta noi bucurii ale vieții. Un alt element definitoriu pentru această destinație este religia: în Thailanda vei găsi peste 40000 de temple care merită descoperite pas cu pas.
Bangkok

 

India, civilizație, suflet și spirit
Dacă ți-ai dorit vreodată să ai parte de o experiență inedită într-o lume copleșitor de haotică dar încărcată de tradiție, India este destinația ideală pentru tine.

Aici tradiția, cultura, mirosurile, oamenii și religia se îmbină pentru a crea o experiență extraordinară pentru ca tu să cunoști o Indie lipsită de Occidentalism. Capitala New Delhi îți va arăta esența țării, o imbinare între traditional și modern, un oraș fără reguli de circulație desi transportul în comun este destul de dezvoltat.

Varanasi este unul dintre cele mai vechi orașe locuite de pe Pământ, fiind cunoscut drept centrul credinței Hinduse. Orașul se învarte în jurul unui râu considerat sfânt care izvorăște din Himalaya – râul Gange, pe care poți face o plimbare cu barca la răsărit. Minunat!

India

Maldive – o experiență cu adevărat exotică
Maldive este cel mai mic stat Asiatic, format din 26 de atoli – o colecție de insule formate din corali situate în Oceanul Indian. Un adevărat rai pentru cei care iubesc scuba diving-ul și sporturile acvatice. Fie că ai în minte Maldive ca destinație de lună de miere, fie că vrei un concediu atipic pentru vara care vine, vei fi impresionat fără dar și poate de ce oferă cele 73 de stațiuni și peste o mie de insule nelocuite: hoteluri de lux grandioase sau locuri de cazare simple, activități acvatice și specialități culinare.

Caracteristica cea mai interesantă a acestor statiuni este că ele sunt practic bungalow-uri plutitoare peste apa de mare limpede. Un spectacol cromatic, o oază de liniște și relaxare.

Maldive

Seychelles – frumuseți copleșitoare și o natură neatinsă
Seychelles are 444 de km pătraţi şi 90 de mii de locuitori, din care mare parte locuiesc pe insula Mahé, în capitala Victoria.

Printre atracțiile insulelor se numără înot, scufundări într-o diversitate marină, windsurf, navigaţii, peisaje excepționale, rezervații naturale, pădurile tropicale dese, palmieri cu nuci de cocos duble, și cele mai spectaculoase stânci de granit în golful Anse Soleil.
Cele mai frumoase plaje sunt nisip alb şi fin sunt în staţiunea Beau Vallon, faimoasă datorită nenumăratelor posibilităţi de agrement.

Seychelles

Iubim călătoriile la fel de mult ca tine și în această toamnă vrem să-ti oferim cele mai bune oferte de vacanță indiferent ce destinație alegi, #oriundeînlume.

Pune degetul pe hartă, pregătește bagajul și alege destinații exotice sau încărcate de cultură și tradiție, pentru că la Târgul de Turism Touristica | 23-25 Noiembrie 2018 ai oferte pe măsură. Cum pe ce măsură? Pe măsura dorului de vacanță!

Accesul este liber între 10:00-22:00

Locația: VIVO! Cluj-Napoca