November 5, 2015

Calea ferată de pe Valea Vaserului este recunoscută ca fiind ultima activă din Europa

Ne aflăm probabil la finalul celui mai de succes sezon turistic al Mocăniței de pe Valea Vaserului. Acest lucru nu este deloc surprinzător având în vedere propulsarea din ultimii ani a acestui obiectiv turistic printre cele mai cunoscute din România și nu numai. Remarcată mai ales prin unicitatea ei, calea ferată forestieră de pe Valea Vaserului este recunoscută ca fiind ultima activă din Europa, pe care încă mai circulă locomotive cu abur pentru transportul lemnului.

DSC_0572e3Una dintre cele mai spectaculoase imagini este aceea a unei locomotive cu abur ce funcționează într-un cadru natural, fapt demonstrat de numărul tot mai mare de turiști pe care reușește să-i atragă Mocănița. Astfel și în acest sezon, locomotivele cu abur au străbătut defileul îngust al văii cu același entuziasm de odinioară spre bucuria turiștilor care și-au dorit această experiență. Datele statistice ne spun că în acest an, turiştii care au călătorit pe Valea Vaserului cu trenul cu abur sunt de aproximativ 32.000,  în creștere cu aproape 9.000 de turiști față de anul anterior. Totodată, alți 10.000 de vizitatori au trecut porțile gării CFF din Vișeu de Sus pentru a admira locomotivele cu abur expuse aici.

În ceea ce privește evenimentele organizate pe Valea Vaserului, acestea nu au lipsit nici în acest an. Astfel sezonul a început cu trenurile organizate de Sărbătorile de Paști ce au avut darul de a surprinde renașterea naturii în toată splendoarea ei. Acestea au continuat cu Maramureș Brunch, de unde nu au lipsit preparatele tradiționale și un program de muzică populară maramureșeană la popasul turistic Paltin. Ca în fiecare an, a fost organizat și mult așteptatul concert clasic de coarde având ca și invitați speciali Cvintetul Filarmonicii Transilvania „Classis” și grupul vocal „Anatholis”.

Următoarele trenuri speciale cu abur vor avea loc în preajma Sărbătorilor de Iarnă, astfel că cei care vor vizita Maramureșul în această perioadă se vor  bucura de un program cu totul special organizat de echipa noastră. După o călătorie liniștită printr-un peisaj mirific de iarnă, la popasul turistic Paltin va avea loc un spectacol inspirat din tradițiile și obiceiurile maramureșene, la care se adaugă și preparatele la grătar și vinul fiert.

CFF Viseu fi prezent la Targul de Turism Touristica, in perioada 20-22 Noiembrie 2015, la Polus Center, cu intrare libera, intre 10:00 – 22:00.

Ne vedem la Targul de Turism Touristica!

DSC_0810

9 septembrie

POZA IARNA Mocanita