February 22, 2023

Povestea pensiunii dintr-un colț de sat din Căpuşu Mic!

Se spune că visele devin realitate dacă crezi în ele. Visul nostru a fost şi este de a trăi înconjuraţi de natură şi de a ne consuma energia şi a o regenera în mijlocul ei. Munca depusă până acum în alte domenii a presupus interacţiunea cu semenii şi ne-am pus ca individ în folosul comunităţii. Astfel că locul care ne-a atras prin energia lui ne-a pus la dispoziţie spaţiul şi energia necesară pentru a o împărtăşi şi semenilor noştri.

”În 2015 am pornit de la o idee, de la o coală de hârtie unde am creionat ce se poate face şi în anul de graţie 2021 am ajuns la un punct în care putem să spunem că așteptăm “musafiri”.

Ne-am dorit de la început să găsim un loc nu departe de Clujul pe care îl iubim şi ne dorim să nu ne rupem total de el, dar totodată să fie “departe” de agitaţie şi cât mai izolat, pentru a construi o pensiune.

Astfel după aproape un an de căutări energia acestui loc ne-a atras.” ne povestește Claudiu Trînca, proprietar.

O uliţă uitată într-un colţ de sat (Căpuşu Mic) cu caractere unice la marginea Ţării Călatei. Îmbinarea a două culturi (română şi maghiară) cuprinse şi contopite într-o istorie zbuciumată se regăsesc şi convieţuiesc în acest colţişor minunat de lume de secole.

”Mă repet şi cu emoţie o spun, energia acestui loc ne-a atras şi ne-a rugat parcă să salvăm/ păstrăm tot ce putem. De aici şi denumirea “Pensiunea Energy”. Proprietatea este descendentă a familie Bethlen şi casa tradiţională este construită în anul 1933 în forma actuală. O familie numeroasă care prin seriozitate şi multă muncă a creat în acei ani o adevărată moşie.”Claudiu Trînca, proprietar.

Noua structură se contopeşte prin arhitectură cu casa tradiţională şi şura. Casa tradiţională şi şura le-am păstrat ca structură cum au fost şi am recondiţionat tot prin elementele deja existente.

Implicarea familiei şi a prietenilor apropiaţi, dragi nouă a făcut ca acest vis să devină realitate. Iubire, respect şi mulţumire sunt ceea ce le putem oferi cu drag!

După şase ani de muncă necondiţionată şi susţinută vă putem primi în Pensiunea Energy cu căldură ca şi la noi acasă unde reuşim să oferim locuri de cazare, zonă de relaxare în natură, locuri de distracţie pentru adulţi şi copii, posibilitatea de vizitare a unui muzeu cu elemente rustice/tradiţionale, o mini- bibliotecă pentru a putea lectura o carte. Punem la dispoziție un grătar, sau un ceaun. Oganizăm, evenimente, tabere, cantonamente, excursii în zonă (la picior, călare sau motorizat), anunțate cu minimum o lună înainte.
În viitorul apropiat vom avea o piscină supraterană, un foișor, o terasă , un teren de sport multifuncţional.
Pensiunea Energy este rodul unui vis creat pe energie pozitivă, serviciile oferite bazându-se pe acelaşi principiu. Dezvoltarea pensiunii se bazează pe ruperea de cotidian, încadrarea în elemental rustic al vieţii satului, contopirea cu natura care ne oferă aproape toată fauna existenă la noi în țară şi aprecierea muncii depuse de fiecare individ.

Implicarea în viaţa economico-socială a comunităţii locale și zonale este una din ţintele noastre şi am început prin simplul fapt al achiziţionării produselor cu care vă vom pregăti micul dejun de la producătorii locali. La fel ca obiectele de meşteşugărit şi artizanat pe care le folosim în gospodărie sau spre comercializare.
Producţia proprie de fructe şi derivate din acestea vă stă deja la dispoziţie.
Acest mic colţ de natură a devenit Pensiunea Energy pentru a putea fi împărtăşit şi vouă.